Punariisi + Q10

Punariisi + Q10 on monakoliini-K:ta sisältävä fermentoitu punariisivalmiste. Päivittäinen  10 mg annos monakoliini-K:ta fermentoidusta punariisistä edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina osana terveellistä ruokavaliota ja elintapoja.

Punariisi+Q10:llä on suotuisa vaikutus elimistön kolesterolituotantoon ja se sisältää ubikinonia (koentsyymi Q10). Ota Punariisi + Q10 osaksi sydänterveellistä elämäntapaa terveellisen ravinnon ja liikunnan lisäksi.

  • Punainen riisi on todettu tehokkaaksi tavaksi alentaa haitallisia kolesteroliarvoja.
  • Ubikinonin muodostuminen vähenee elimistössä iän, joidenkin sairauksien ja lääkkeiden vaikutuksesta.
  • Sydän hyötyy ubikinonista ja fyysisissä ponnistuksissa siitä on hyötyä sen energian tuotantoon vaikuttavan ominaisuutensa vuoksi.
  • Pelkän punariisin käyttö vähentää ubikinonin määrää elimistössä, siksi Terveyskaistan Punariisiin on lisätty ubikinonia (koentsyymi Q10).

Päiväannos 1-2 kapselia 2 kertaa päivässä.

4 kapselia sisältää:

Punariisivalmistetta 1800 mg

Monakoliini-K:ta 10,8 mg

Ubikinonia (Q10) 20 mg

Foolihappoa 400µg (*200%)

B6-vitamiinia 2,8 mg (*200%)

B12-vitamiinia 5µg (*200%)

*Osuus vuorokautisen saannin vertailuarvosta

Raskaus, imetys, aktiivinen maksasairaus, hiiva-allergia, elinsiirto, alkoholismi. Henkilöiden, joille statiinit eivät ole sopineet, tulee tarkkailla mahdollisia lihaskipua tai lihasheikkoutta punariisin käytön aikana ja mikäli niitä ilmenee, punariisin käyttö tulee lopettaa. Punariisin käyttö tulee lopettaa tai tauottaa jos käytön aikana tulee vakava akuutti infektio, suuri leikkaus, trauma, vaikea aineenvaihdunnan, umpierityksen tai elektrolyyttitasapainon häiriö tai huonossa hoitotasapainossa oleva epilepsia.

Punariisin vaikutustapa on samankaltainen kuin kolesterolia alentavien statiinien, eikä sitä tule käyttää yhdessä lääkärin määräämien kolesterolilääkkeiden kanssa. Punariisin käyttö tulee aina ilmoittaa lääkärikäynnin yhteydessä.

K: Voiko punariisia käyttää verenohennuslääkkeiden kanssa?
V: Punariisi+Q10 ei vaikuta verenohennuslääkkeiden tehoon.

K: Voiko henkilöt, joille statiinit eivät sovi, käyttää Punariisi+Q10:tä?
V: Yleensä Punariisi+Q10 sopii myös henkilöille, joille statiinit ovat aiheuttaneet lihasoireita. Mikäli punariisin käytön aikana tulee selittämätöntä lihaskipua tai heikkoutta, on punariisin käyttö lopetettava.

K: Voiko punariisiä käyttää yhdessä kolesterolia laskevien kuituvalmisteiden kanssa?
V: Kyllä voi. Ko. valmisteet tulee ottaa eri aikaan ja mikäli kyseessä on lääkärin määräämä valmiste, sopivuuden voi kysyä hoitavalta lääkäriltä.

K: Voiko Punariisi+Q10 käyttää pienenmpää määrää kuin on suositeltu?
V: Punariisi+Q10 teho on yksilöllinen ja tulee varmistaa kolesterolin mittauksin n. 6 viikon kuluttua aloituksesta tai annoksen muutoksesta. Joillekin henkilöille suositusta pienempikin annos voi riittää tavoitteesen pääsemiseen yhdessä terveellisen ruokavalion ja elintapojen kanssa.

Punainen riisi (Monascus purpureus-sienellä fermentoitu riisi), gelatiini, koentsyymi-Q10, paakkuuntumisenestoaineet (rasvahappojen magnesiumsuolat ja piioksidi), B6-vitamiini, foolihappo, B12-vitamiini.

Laktoositon, gluteeniton, hiivaton, soijaton

120 kaps.


Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.