Aurinko D

Aurinko D kapselit  – D3-vitamiini hyvin imeytyvässä öljykapselissa. Aurinko D turvaa kasvun, pitää luuston lujana ja vastustuskyvyn valppaana.

D-vitamiini edistää kalsiumin ja fosforin normaalia imeytymistä/hyödyntämistä ja ylläpitää veren normaalia kalsiumtasoa. D-vitamiini edistää luiden, hampaiden ja lihastoiminnan pysymistä normaalina. D-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

Turvaa riittävä D-vitamiinin saanti, ota hyvin imeytyvä Aurinko D.

 

1 kapseli päivässä.

Päiväannos sisältää kapselin vahvuuden mukaisen määrän D-vitamiinia.

Ohjeen mukaisilla annoksilla ei ole vaikutusta lääkityksiin.

K: Käytän jo monivitamiinivalmistetta, jossa on D-vitamiinia. Eikö tule jo liikaa jos otan vielä toisen valmisteen?
V: Kehon kyky hyödyntää D-vitamiinia vaihtelee yksilöiden välillä todella paljon. Sama määrä D-vitamiinia nostaa veren D-vitamiinitasoa toisilla vain vähän ja toisilla moninkertaisesti enemmän. Ainoa tapa tietää oma tarve on käyttää samaa annosta muutama kuukausi ja mittauttaa veren D-vitamiinitaso. Suomessa tehtyjen mittausten mukaan tavoitetasolle yli 75 nmol/l pääsee vain  noin 30 % väestöstä.

K: Mistä Aurinko D:n D-vitamiini on peräisin?
V: D-vitamiinia valmistetaan lääkkeitä, ravintolisiä ja elintarvikkeita varten ultraviolettivalon avulla eläinperäisistä lähteistä saatavasta luonnollisesta lähtöaineesta, kolesterolijohdannaisesta (7-dehydrokolesteroli). Tämä on juuri sama tapahtuma mikä tapahtuu ihmisen ihossa auringonvalon vaikutuksesta. Valtaosa D3-vitamiineista sisältää juuri tällä tavalla valmistettua D3-vitamiinia, niin myös Aurinko D ravintolisä. Käyttämämme D-vitamiinin valmistaa suuri eurooppalainen toimija. Lähtöaine, dehydrokolesteroli, saadaan kestävän kehityksen periaatteella lampaan villasta keritsemisen yhteydessä – ts. eläinystävällisesti.

K: Mistä Aurinko D:n kapselin kuori on peräisin?
V: Kapselin kuori on nautaperäistä liivatetta ja farmaseuttista laatua.

K: Paljonko voin syödä D-vitamiinia?
V: Päivittäisen käytön turvalliset ylärajat: Jokainen yli 10 v. voi turvallisesti nauttia ympäri vuoden päivittäin 100 µg D-vitamiinia. 0-1 vuotiailla yläraja on 25 µg/vrk ja 1-10-vuotiailla 50 µg päivässä. Ruuasta saamme D-vitamiinia alle 10 µg/vrk.

Auringonkukkaöljy, gelatiini, kosteudensäilyttäjä (glyseroli), kolekalsiferoli(D3)-vitamiinivalmiste.

Laktoositon, gluteeniton, hiivaton, soijaton

Aurinko D 30 µg, 100 kaps. ja 300 kaps.

Aurinko D 50 µg, 100 kaps. ja 300 kaps.

Aurinko D 100 µg, 200 kaps.


Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.