Ilmainen toimitus yli 49 € tilauksiin
Kotimaiset Avainlippu-tuotteet
Nopeat toimitukset joka arkipäivä
Satoja aitoja arvosteluja
Kollageenia iholle ja nivelille

Kollageenia iholle ja nivelille

Kollageeni pitää ihon kimmoisana ja sileänä – sekä nivelet hyvässä kunnossa.

Kollageeni on kehon yleisin proteiini ja elintärkeä kudosten rakennus- ja tukiaine. Se on olennaisessa osassa ihon vanhenemismuutoksissa, sillä sitä on ihon kuivapainosta jopa 70 prosenttia. Sen ansiosta iho pysyy kimmoisena ja sileänä. Kun kollageenituotanto iän myötä vähenee, iho ohentuu ja veltostuu, jolloin juonteet ja rypyt alkavat tulla näkyviksi.

Kollageenia on runsaasti myös hiuksissa, kynsissä, nivelissä ja luissa, joiden hyvinvointiin kollageenin vähentyminen iän myötä myös vaikuttaa.

Näistä syistä monet ihon kunnostaan tai liikuntakyvystään kiinnostuneet ovat alkaneet käyttää kollageenia ravintolisänä iän tuomaa kollageenikatoa korvaamaan.

Ihon kuntoon voi vaikuttaa elämäntavoilla – vältä UV-säteilyä, tupakointia ja sokeria

Ihon, kuten koko kehon vanhetessa, solujen uusiutuminen vähenee ja hidastuu. Samalla solujen tuottaman soluväliaineen määrä vähenee ja laatu muuttuu heikommaksi. Kollageenia runsaasti sisältävää soluväliainetta eli sidekudosta on erityisen paljon ihossa, jolloin ikääntyminen ja kollageenin vähentyminen näkyvät selvimmin juuri ihon kunnossa.

Vaikka perintötekijöillä on oma roolinsa ihon vanhenemisnopeudessa, voi elintavoilla vaikuttaa hyvinkin paljon ihon kunnossa pysymiseen. Auringon UV-säteilyn vältteleminen on tehokas konsti ihon nopeutuneita vanhenemismuutoksia vastaan, sillä säteily vaurioittaa kollageenisäikeitä. Tupakasta kannattaa myös pysyä loitolla, jos ihonsa haluaa pitää kimmoisana ja kauniina, sillä se vähentää kollageenin määrää.

Runsas sokerin- ja valkoisten viljatuotteiden käyttö voi myös häiritä kollageenin toimintaa ja muodostumista. Korkea verensokeri tekee kudoksista joustamattomampia ja voi saada ihon näyttämään veltommalta, joten verensokerin tasaisena pitävä ruokavalio on ihon ja muunkin terveyden kannalta hyvä valinta.

Kollageeni, C-vitamiini ja hyaluronihappo iholle ja nivelille

Kollageenia voi tankata myös ravintolisänä ja monet ovatkin huomanneet saavansa siitä ihonsa ja niveltensä kuntoon apua. Kollageenin on todettu imeytyvän, kun se on hydrolysoitu eli pilkottu bioaktiivisiin peptideihin. Terveyskaistan Hehku -tuotteissa on käytetty tällaista hydrolysoitua Verisol® F – kalakollageenia.

C-vitamiini edistää kollageenin normaalia muodostumista, mikä tukee ihon, ikenien, verisuonten, luuston, rustojen ja hampaiden terveyttä. C-vitamiinin tärkeisiin tehtäviin kuuluu myös solujemme suojaaminen haitalliselta hapettumiselta eli se toimii antioksidanttina kehossamme. Sen riittävästä saannista kannattaa siis huolehtia lisäämällä vihannesten, marjojen ja hedelmien määrää ruokavaliossaan.

Hyaluronihappo on kehon itsensä tuottama aine, jota löytyy lähes kaikista kudoksista, mutta eniten ihosta, silmistä ja sidekudoksesta. Sen päätehtävänä on hyvin vettä sitovana pitää kudokset, kuten ihon ja nivelet, kosteina ja hyvin voideltuina.

Terveyskaistan Hehku -tuotteista löydät nämä hyvät aktiiviaineiden yhdistelmät sinkkiä ja biotiinia unohtamatta. Valitse itsellesi sopivin:

HEHKU Kollageeni & Hyaluroni

HEHKU Kollageeni & Biotiini

 

Hehkuvaa ja hyvinvoivaa syksyä sinulle!

 

Asiantuntija

Kirsi Paananen,
Terveystoimittaja

 
Edellinen artikkeli Miten valita oikea D-vitamiinin vahvuus?
Seuraava artikkeli Syksy on täällä – muista D-vitamiini!

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

*Pakollinen kenttä