ENSITILAAJILLE -15% EXTRA ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ
ENSITILAAJILLE -15% EXTRA ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ
Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksiin
Kotimaiset Avainlippu-tuotteet
Nopeat toimitukset joka arkipäivä
Satoja aitoja arvosteluja
6 tärkeää aktiiviainetta nivelille

6 tärkeää aktiiviainetta nivelille

Nivelten hyvinvointi on keskeinen osa kokonaisvaltaista terveyttä, ja ruokavalio voi vaikuttaa merkittävästi niiden kuntoon. Tärkeät nivelosat, kuten rustot, muodostuvat sidekudoksesta, joka sisältää kollageenia, elastiinia, fibrilliiniä, proteoglykaaneja ja hyaluronihappoa. Sidekudokset tarvitsevat oikeanlaista ravintoa ja liikuntaa pysyäkseen joustavina ja toiminnallisina. Tässä esittelemme ravintoaineet, jotka yhdessä liikunnan kanssa ovat erityisen tärkeitä nivelten hyvinvoinnille:

nivel polvi aktiiviaineet

Glukosamiini

Glukosamiini on luonnollinen yhdiste, jota kehosi käyttää ruston rakentamiseen. Se on nivelnesteen tärkeä osa. Rusto on nivelissä oleva pehmeä kudos, joka auttaa vaimentamaan iskuja ja liikettä nivelissä. Glukosamiini auttaa ruston muodostumista ja korjausta, mikä voi tukea nivelten terveyttä ja liikkuvuutta. Glukosamiinia saa ravintolisistä kuten NivelTehosta.

Kondroitiinisulfaatti

Kondroitiinisulfaatti on yksi nivelruston tärkeimmistä rakennusaineista, jota keho myös itse valmistaa rustosoluissa. Kondroitiinisulfaatti on siis luonnollinen aine, jota esiintyy nivelten rustossa ja sidekudoksissa. Sitä käytetään ravintolisänä nivelten terveyden tukemiseen. Se auttaa ylläpitämään ruston joustavuutta ja vahvuutta sekä tukee ruston uusiutumista ja korjausta. Kondroitiinisulfaatti voi myös auttaa nivelten voitelussa ja nesteiden ylläpitämisessä nivelissä, mikä voi parantaa nivelten liikkuvuutta ja vähentää kitkaa nivelten pinnalla.

Inkivääriuute

Inkivääri voi auttaa hallitsemaan tulehdusreaktioita, koska se sisältää bioaktiivisia yhdisteitä, kuten gingeroleja. Lisäksi inkivääri sisältää antioksidantteja, kuten flavonoideja ja fenolisia yhdisteitä, jotka auttavat suojaamaan soluja vapailta radikaaleilta. Se edistää myös kehon luonnollista puolustuskykyä. Inkivääriä on perinteisesti käytetty monien terveysvaivojen hoidossa eri kulttuureissa. Tieteellinen tutkimus onkin osoittanut, että inkiväärillä voi olla monia terveyshyötyjä nivelille.

MSM eli metyylisulfonyylimetaani

MSM on rikkipitoinen, vesiliukoinen yhdiste, joka on olennainen osa nivelten kollageenin ja keratiinin rakennuspalikoita. Nämä ovat tärkeitä ruston ja sidekudoksen rakentamisessa ja vahvistamisessa. Valitessa ravintolisää, joka sisältää MSM:ää on hyvä kiinnittää huomiota tuotteen laatuun ja valmistajan maineeseen varmistaakseen tuotteen puhtauden ja tehokkuuden.

C-vitamiini

Nivelten ruston terveydelle tärkeä C-vitamiini edistää kollageenin tuotantoa, mikä on olennaista nivelten rakenteen ylläpidossa. Se myös edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä. C-vitamiinia voi saada monista eri ruoka-aineista sekä ravintolisien muodossa. Yhdistettynä muihin nivelille tärkeisiin aineisiin C-vitamiinista saa kaiken hyödyn irti nivelten hyvinvointiin.

Kupari edistää sidekudosten pysymistä normaaleina sekä normaalia raudan kuljetusta kehossa.

Kupari

Kupari edistää sidekudosten pysymistä normaaleina, solujen suojaamista hapettumisstressiltä sekä normaalia raudan kuljetusta kehossa. Hyviä kuparin lähteitä ovat pähkinät ja siemenet, viljat kuten täysjyväviljat, pavut ja herneet, maksaruoka, punainen liha sekä monipuolinen valikoima erilaisia vihanneksia, hedelmiä ja mereneläviä. Kuparia voi saada myös vedestä, erityisesti jos vesi kulkee kupariputkien läpi tai on käsitelty kuparikäsittelyssä. Aikuisen päivittäinen suositeltu määrä kuparia on noin 900 mikrogrammaa.

Nivelten hyvinvoinnin tukija ja liikunnan mahdollistaja!

Terveyskaistan NivelTeho edistää nivelterveyttä yleisesti ja rustokollageenin muodostumista monipuolisella aktiiviaineiden yhdistelmällään. Se sisältää kaikkia edellä mainittuja ainesosia nivelten hyvinvoinnille.

NivelTeho sopii mainiosti niin kuntoilijoille, urheilijoille kuin ikääntyvillekin. Se on ollut suomalaisten suosikki jo 16 vuotta, minkä vahvistaa lukuisat positiiviset asiakaspalautteet ja tuhannet tyytyväiset NivelTehon käyttäjät. Tässä heistä yksi:

 NivelTeho kokemukset

"Kiitos että olette tuoneet markkinoille NivelTehon! Olen syönyt sitä reilun puoli vuotta. Liikkumiseni oli jo aika kehnoa, ei pystynyt tekemään pitkiä kävelylenkkejä. Ikääkin jo 70 v.
Nyt tilanne on paljon parempi. Selkäni takana on Pispalan harju, jossa niitä mäkiä ja laskuja riittää. Nyt pystyn kävelemään jopa 7 km lenkkejä mäkiä ylös ja alas.
Olen yllättynyt, että vaikutus on näin iso. Nivelten liikkuvuus on parantunut ja kun niitä mäkiä tarpoo usein niin lihakset vahvistuvat.
Olen aina liikkunut paljon ja oli jo hiukan kurja olo, kun liikkuminen vaikeutui. Nyt voin nauttia Pispalan harjun ihanasta luonnosta Otto-koirani kanssa."
 T. Eva ja Otto

 

Säännöllinen, nivelystävällinen liikunta, kuten kävely, uinti, tai jooga, voi vahvistaa lihaksia ja nivelten ympärillä olevia rakenteita, mikä auttaa tukemaan ja suojaamaan niveliä. Liikunnan avulla myös nivelten liikkuvuus säilyy parempana, mikä on tärkeää nivelten terveyden ylläpitämisessä.

Liikunnan lisäksi oikeanlaiset ravintoaineet ovat tärkeitä nivelten hyvinvoinnissa. Ne eivät ainoastaan tue nivelten liikkuvuutta vaan myös mahdollistavat miellyttävän ja vaivattoman liikkumisen arjessa. Kun ruokavalio sisältää riittävästi nivelille hyödyllisiä aineksia, se voi edistää nivelten notkeutta ja toimintaa luoden siten perustan mukavalle liikkumiselle.

Liikunnan iloa!

Tutustu NivelTehoon ->

Edellinen artikkeli Mitä eroa on vesi- ja rasvaliukoisilla vitamiineilla?
Seuraava artikkeli Suomalaisten tärkein ravintolisä – D-vitamiini!

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

*Pakollinen kenttä