ENSITILAAJILLE -15 % ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ
ENSITILAAJILLE -15 % ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ
Ilmainen toimitus yli 49 € tilauksiin
Kotimaiset Avainlippu-tuotteet
Nopeat toimitukset joka arkipäivä
Satoja aitoja arvosteluja

Miten valita paras kalaöljy?

Kalaöljyn terveellisyys on jo monille tuttua ja siksi kalaöljy on myös yksi suosituimmista ravintolisistä. Onhan kalaöljyn omega-3-rasvahapoista, EPA:sta ja DHA:sta, hyötyä niin mielelle, näkökyvylle, sydämen toiminnalle, verenpaineelle sekä veren rasva-arvoille – niin monin tutkimuksin kuin monen käyttäjän kokemuksin todistettuna. Mutta kuinka valita se paras kalaöljy monen tarjolla olevan tuotteen joukosta? Se ei olekaan helppoa, kun harva kuluttaja on kalaöljyjen asiantuntija, mutta seuraavat asiat huomioimalla pääsee kalaöljyn valinnassa jo pitkälle.

Kalaöljyn alkuperä on laboratoriotestein varmennettu

Kun löydät tuotteesta Orivon logon, voit olla varma, että kalaöljyn alkuperä, siis sekä kalalaji että kalastuspaikka, on laboratoriotestein todennettu. Vain silloin voit olla varma, että ravintolisän kalaöljy on juuri sitä, mitä sen väitetään olevan, eikä siihen esimerkiksi ole sekoitettu muita heikompilaatuisia kalaöljyjä. Silloin voit myös varmistua, mistä kalalajista öljy on valmistettu, jotta voit välttää sellaisia kalalajeja, joiden kalastus ei ole kestävää.

Orivo on norjalainen yritys, joka on kehittänyt ensimmäisenä maailmassa laboratoriotestin, jolla kalaöljyn alkuperä voidaan todentaa. Heidän sertifioimiaan tuotteita myydään jo useassa maassa ympäri maailmaa. Terveyskaistan uudella KultaOmega-3-kalaöljyllä on ensimmäisenä ja ainoana Suomessa Orivon sertifiointi: se takaa, että öljy on valmistettu Tyynenmeren anjoviksista eikä mistään muusta.

Kalaöljy on vahva ja tehokas, jotta siitä on terveydellistä hyötyä

Kalaöljyn omega-3-sarjan rasvahapot EPA ja DHA ovat sen terveydellisten hyötyjen perusta, mutta vain riittävissä määrin nautittuina. Jotta hyötyjä voi saada esimerkiksi veren triglyseridi-arvoihin, pitäisi EPA- ja DHA-rasvahappoja nauttia päivässä yhteensä 2 grammaa (eli 2000 mg). Ja jos hyötyä haluaa verenpaineelle, pitää niitä saada yhteensä 3 grammaa (eli 3000 mg) päivässä.

EPA- ja DHA-rasvahappojen etyyliesteröidyt muodot E-EPA ja E-DHA on kehitetty, jotta ne olisivat biologisesti erittäin tehokkaita, ns. farmaseuttista laatua. Niitä on tutkittu paljon ja E-EPA onkin rekisteröity USA:ssa lääkkeeksi, mutta EU:ssa se on ravintolisä. On siis perusteltua valita nimenomaan etyyliesteröity muoto kalaöljystä. Myös siksi, että sen valmistusprosessissa ympäristömyrkkyjen jäämät vähenevät entisestään.

Kalaöljy ei ole hapettunutta

Hapettuminen tarkoittaa samaa kuin härskiintyminen, joten on selvää, että emme halua nauttia härskiintynyttä kalaöljyä. Kalaöljyn raikas maku kertoo, että se ei ole hapettunutta. Tällaisen kalaöljyn TOTOX-arvo (total oxidation -arvo) on myös mahdollisimman alhainen.

Kalaöljy hapettuu aina, kun se joutuu ilman hapen kanssa tekemisiin, eli silloin mahdollisimman lyhyet kuljetusmatkat kalastuspaikalta tuotantolaitokselle ja käsittelyprosessien laadukkuus ovat tärkeitä. Kapseleissa kalaöljy säilyy paremmin kuin nesteenä, kun kalaöljyn altistus hapelle on vähäisempää kapselin kuoren suojassa.

Kalaöljy on mahdollisimman puhdas ja väritön

Kuten valitettavasti tiedämme, löytyy meristä ja järvistä monenmoisia kemikaaleja ja raskasmetalleja, kuten elohopeaa, joita myös kaloihin kertyy. Siksi on tärkeää, että valitsemassasi kalaöljyssä näitä haitallisia aineita tai muita epäpuhtauksia on mahdollisimman vähän. Kalaöljyraaka-aineen onkin tultava laadukkuuteen dokumentoidusti sitoutuvalta toimittajalta. Puhtauden voi nähdä myös kalaöljyn kirkkaasta väristä.

Yleisesti ottaen pieniin kaloihin, kuten anjoviksiin ja sardiineihin, kertyy vähemmän epäpuhtauksia, ja niiden kalastus on myös kestävää. Kalaöljyn etyyliesteröintiprosessissa kalaöljyn ympäristömyrkkyjen jäämiä voidaan vähentää entisestään.

Terveyskaistan uusi KultaOmega-3-kalaöljy täyttää kaikki yllä olevat vaatimukset – sekä muutamia muitakin. Se on monella mittarilla paras kalaöljy:

* KultaOmega-3:lla on Orivo-sertifiontiensimmäisenä ja ainoana Suomessa: se on valmistettu Tyynenmeren anjoviksista eikä mistään muusta

* Sen kalaöljy on etyyliesteröidyssä, tehokkaassa ja puhtaassa muodossa

* Huippupitoisuudet, 400 mg E-EPA-rasvahappoa ja 300 mg E-DHA-rasvahappoa, yhdessä kapselissa takaavat tehokkaat terveyshyödyt 1-5 kapselilla päivässä, myös hyödyn verenpaineelle

* Sen raaka-aineena on Golden Omegan huippulaadukas ja kestävästi tuotettu kalaöljy, jolla onviisi sertifikaattia: Orivo, IFOS, IFFO, Friend of the Sea ja Dolphin Safe

* Golden Omegan tuotantolaitos sijaitsee Pohjois-Chilessä, siellä missä kalastuskin tehdään. Näin kuljetusmatkat ovat lyhyitä ja öljyn tuoreus ja laatu pysyvät hyvinä. Myös raaka-aineen jäljitettävyys valmiiksi tuotteeksi asti on aukotonta.

* GoldenOmegan etyyliesteröidyllä kalaöljyllä on laboratoriotestein varmistetuterittäin matalat Totox-arvot, tyypillisesti alle 5. Myös sen epäpuhtauksien määrät ovat pienet ja sen väri on kirkas, Gardnerin väriasteikolla tyypillisesti 1 tai alle.

Lisäksi kapselin kuori on kalagelatiinia, ensimmäisenä etyyliesteröidylle kalaöljykapselille Suomessa, mikä on ilahduttava uutinen niille, jotka haluavat välttää nauta- tai sikaperäisiä ainesosia.

“Hyvä ja vahva kalaöljy. Makukin on poikkeuksellisen hyvä. Suosittelen!”

Kirsi / 40 vuotta

“Syödään koko perhe KultaOmegaa, jotta lapset jaksaa opiskella ja meillä “vanhuksilla” pysyy aivot muuten kunnossa”

Pentti / 52 vuotta

“Kun aloin syömään KultaOmega-3 kalaöljyä, huomasin pian, että ajatus kulkee paremmin”

Maiju / 70 vuotta

“Kalaa ei tule syötyä kauhean usein, siksi otan KultaOmega-3 kalaöljyä. Siinä on hyvät pitoisuudet EPA- ja DHA -rasvahappoja.”

Sari / 65 vuotta

KultaOmega-3

-20% ETUKOODILLA:
KULTA20

Huom! Alennus näkyy vasta kassalla syötettyäsi etukoodikenttään koodin KULTA20.

Korkealaatuinen KultaOmega-3 vahva kalaöljy sydämelle, aivoille, silmille ja verenpaineelle

Terveyskaistan KultaOmega-3 on erittäin korkealaatuinen ja vahva kalaöljyvalmiste. Sen raaka-aineena on laadukas, puhdas ja laajasti sertifioitu Golden Omegan kalaöljy, joka saadaan 100-prosenttisesti ja kestävästi eteläisen Tyynen valtameren villianjoviksista. KultaOmega-3 on ensimmäinen ja ainoa kalaöljy Suomessa, jolla on alkuperän takaava Orivo -sertifiointi. KultaOmega-3:lla on useita hyväksyttyjä terveysväitteitä.

Tutustu ja osta

Voit olla varma, että se mitä laitat suuhusi on hyväksi sinulle.