Koska K2-vitamiinin hyödyistä terveydelle tulee koko ajan lisää tutkimustietoa, pitää Terveyskaista sen saannin turvaamista tärkeänä ja on siksi ottanut sen osaksi tuotevalikoimaansa, vaikka sille, tai yleisesti K-vitamiinillekaan, ei vielä ole annettu virallisia päivittäisiä saantisuosituksia.

K-vitamiini ja sen alamuodot K1 ja K2 ovatkin edelleen suurelle yleisölle hiukan tuntemattomampia vitamiineja. Sen saantia kuitenkin seurataan Suomessa ja sen keskimääräinen saanti on kirjattu myös osaksi vuoden 2017 Finravinto-tutkimusta. Sen mukaan miesten ja naisten K-vitamiinin päivittäinen saanti oli noin 40 – 240 μg:n välillä. Tutkimuksessa ei kuitenkaan eritellä K1- ja K2-vitamiinien saantia, vaikka niillä on erilaiset vaikutusalueensa.

K2-vitamiini edistää luusto- ja verisuoniterveyttä

K2-vitamiini edistää osaltaan luiden pysymistä normaaleina, kuten D-vitamiinikin, joten ne ovat oiva pari luustoterveyden kannalta. Kun ravinnosta vereen siirtynyt kalsium saadaan sitoutumaan luustoon sen sijaan, että sitä jäisi ylimäärin vereen kalkkeuttamaan verisuonia, tuetaan samalla myös verisuoniterveyttä.

Terveyskaistan ravintolisissä K2-vitamiinin tarve on otettu huomioon, koska monet tutkimukset jo osoittavat sen tärkeyden. Sitä löytyy kahdesta tuotteestamme, joita suosittelemme erityisesti luuston sekä verisuonten terveyden tueksi:

 

Lujia luita liukkaille keleille!

 

 

Lähteet:

https://www.nutraingredients.com/Article/2017/12/15/Low-vitamin-K-linked-to-heart-disease-deaths-Dutch-data

FinRavinto 2017 Raportti

 

 

Asiantuntija

Kirsi Paananen
Terveystoimittaja

Ale
Valmistettu
Suomessa
SÄÄSTÄ 24%
12,90 

Luuston ja verisuonten hyvinvointiin. Markkinoiden vahvin K2-valmiste! K2 200 µg + D3 50 µg  

  • Pakkauskoko: 60 tabl.
  • Parasta ennen: 02/2026
Ale
Valmistettu
Suomessa
SÄÄSTÄ 35%
12,90 

Luustosi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin!

  • Pakkauskoko: 90 tabl.
  • Parasta ennen: 03/2027