ENSITILAAJILLE -15% EXTRA ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ
ENSITILAAJILLE -15% EXTRA ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ
Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksiin
Kotimaiset Avainlippu-tuotteet
Nopeat toimitukset joka arkipäivä
Satoja aitoja arvosteluja
Magnesium: Tärkeä kivennäisaine monipuolisessa terveyden edistämisessä

Magnesium: Tärkeä kivennäisaine monipuolisessa terveyden edistämisessä

Magnesium on elintärkeä kivennäisaine, joka osallistuu lukuisiin elimistön toimintoihin. Yksi sen bioaktiivisista muodoista on magnesiumsitraatti, joka on erityisen tehokas magnesiumin muoto kehon hyödynnettäväksi.

Magnesium vaikuttaa elektrolyyttien tasapainoon ja edistää normaalia energiaa tuottavaa aineenvaihduntaa. Se auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. Magnesium on tärkeä lihasten, mm. sydänlihaksen, ja hermojen normaalille toiminnalle. Se osallistuu myös luuston ja hampaiden kunnon ylläpitoon, solujen jakautumiseen ja proteiinien tuotantoon.

Magnesium osallistuu ainakin 300 aineenvaihduntatapahtumaan elimistössä, joten se on erittäin tärkeä mineraali kehon toiminnalle. Suomessa magnesiumin saantisuositus on miehille 350 milligrammaa vuorokaudessa ja naisille 280 milligrammaa vuorokaudessa.

Tässä artikkelissa käsittelemme magnesiumsitraatin vaikutuksia ja sen tärkeyttä terveyden ylläpitämisessä.

 magnesium asiakaspalaute

Auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta

Yksi magnesiumsitraatin merkittävimmistä hyödyistä on sen kyky auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. Magnesiumsitraatti osallistuu moniin elimistön energiantuotantoprosesseihin, mikä tekee siitä olennaisen aineen päivittäisessä toimintakyvyssä ja liikunnan yhteydessä.

Edistää elektrolyyttitasapainoa sekä normaalia energia-aineenvaihduntaa

Elektrolyytit ovat elimistön soluissa ja kudoksissa olevia ioneja, jotka ovat välttämättömiä monille fysiologisille prosesseille. Magnesiumsitraatti edistää elektrolyyttitasapainoa, mikä on olennaista esimerkiksi lihasten ja hermoston normaalille toiminnalle.

Magnesiumsitraatti vaikuttaa positiivisesti energia-aineenvaihduntaan. Se osallistuu entsyymien toimintaan, jotka säätelevät ravintoaineiden aineenvaihduntaa, jolloin keho pystyy hyödyntämään ruoasta saatua energiaa tehokkaammin.

magnesium ja liikunta

Edistää lihasten ja hermoston normaalia toimintaa

Lihakset tarvitsevat toimiakseen oikeaa määrää magnesiumia. Magnesiumsitraatti edistää lihasten rentoutumista ja edistää niiden normaalia toimintaa. Hermoston normaali toiminta on olennainen osa hyvinvointia ja elämänlaatua. Magnesiumsitraatti vaikuttaa hermoston välittäjäaineisiin ja auttaa näin tukemaan hermoston toimintaa optimaalisesti.

Edistää normaalia proteiinisynteesiä

Proteiinit ovat kehon rakennuspalikoita, ja niiden synteesi on elintärkeää uusien solujen ja kudosten muodostumiselle. Magnesiumsitraatti osallistuu tähän tärkeään prosessiin.

Edistää normaaleja psykologisia toimintoja

Psykologinen hyvinvointi on kokonaisvaltaisen terveyden perusta. Magnesiumsitraatti edistää normaaleja psykologisia toimintoja, kuten mielialaa ja kognitiivisia kykyjä.

Edistää luuston ja hampaiden pysymistä normaalina

Magnesium on olennainen osa luuston terveyttä. Sillä se edistää luuston pysymistä normaalina kaiken ikäisenä. Hampaat ovat myös riippuvaisia oikeasta määrästä magnesiumia. Se auttaa vahvistamaan hammaskiillettä ja ylläpitämään hampaiden terveyttä.

Osallistuu solujen jakautumisprosessiin

Solujen jakautuminen on elintärkeä prosessi kehon kasvulle ja uusiutumiselle. Magnesiumsitraatti on mukana tässä perustavanlaatuisessa biologisessa toiminnossa.

magnesium blogi heittomerkki

"Kova treeni ja muut stressitekijät voivat nostaa magnesiumin kulutusta elimistössä."

magnesium blogi viiva

Urheilijan paras ystävä

Mitä enemmän liikut ja nautit nesteitä, sitä enemmän tarvitset magnesiumia. Urheillessa keho vaatii enemmän magnesiumia, sillä liikunta lisää sen eritystä virtsaan. Tämä pätee erityisesti pitkäkestoisen ja intensiivisen harjoittelun yhteydessä. Esimerkiksi kestävyysurheilijat tarvitsevat enemmän magnesiumia, sillä heidän kestävyys- ja voimaharjoittelunsa rasittavat lihaksia ja vaativat enemmän ravinteita lihastoiminnan tueksi.

Lisäksi stressi vaikuttaa magnesiumin tarpeeseen. Kova treeni ja muut stressitekijät voivat nostaa magnesiumin kulutusta elimistössä, joten aktiivisesti liikkuvien on tärkeää huolehtia riittävästä magnesiumin saannistaan.

Ravitsemuksen monipuolisuus on avainasemassa suorituskyvyn ylläpitämisessä. Magnesium on kriittinen tekijä lihastoiminnoissa, ja sen tasapainoinen saanti on olennaista kehon toiminnalle. Siksi urheilijoiden ja aktiivisesti liikkuvien tulisi sisällyttää ruokavalioonsa useita magnesiumin lähteitä. Tämä auttaa tukemaan lihasten terveyttä, suorituskykyä ja palautumista.

Magnesiumin lähteet

Mistä magnesiumia saa?

Suomalaiset saavat magnesiumia eniten viljavalmisteista, kasviksista (peruna, hedelmät, marjat), juomista (kahvi ja mineraalivesi) ja maitovalmisteista.

Tässä on viisi hyvää magnesiumin lähdettä:

 1. Pähkinät ja siemenet: Mantelit, cashew-pähkinät, auringonkukansiemenet ja kurpitsansiemenet ovat hyviä magnesiumin lähteitä.

 2. Tummanvihreät vihannekset: Pinaatti, lehtikaali, parsakaali ja vihreä salaatti sisältävät runsaasti magnesiumia.

 3. Pavut ja linssit: Mustapavut, kidneypavut, linssit ja muut palkokasvit ovat hyviä magnesiumin lähteitä.

 4. Täysjyväviljat: Täysjyväviljat kuten täysjyväriisi, kaura, kvinoa ja täysjyväleipä sisältävät magnesiumia.

 5. Kala: Rasvainen kala kuten lohi, taimen ja makrilli on myös kohtalainen magnesiumin lähde.

Magnesiumia purkista

Terveellisen ruokavalion tukena magnesiumin saantia voi täydentää magnesiumravintolisällä. Terveelle ihmiselle ei kerry liikaa magnesiumia ravinnosta tai suun kautta nautituista magnesiumravintolisistä.

Magnesiumsitraatti imeytyy nopeasti, sillä mahan sisällön happamuus ei vaikuta sen imeytymiseen. Se on sopiva valinta, kun haluat täydentää magnesiumvarastojasi nopeasti.

Magnesiumia tuubista

Magnesiumvoide on saanut suosiota etenkin urheilijoiden keskuudessa sen potentiaalisten hyötyjen vuoksi. Magnesiumvoiteen käytöllä voi olla monia terveydellisiä etuja. Se voi auttaa rentouttamaan lihaksia, lievittämään niiden jännitystä ja kramppeja sekä ylläpitämään terveitä lihaksia. Ihonhoidossa magnesiumvoide voi auttaa ylläpitämään ihon kosteustasapainoa. Vaikka magnesium ei imeydy ihon kautta yhtä tehokkaasti kuin suun kautta nautittuna, sen paikallinen käyttö voi auttaa lihaksia rentoutumaan. On kuitenkin tärkeää huomioida, että jokaisen keho reagoi eri tavoin, joten magnesiumvoiteen hyödyt voivat vaihdella yksilöllisesti.

Magnesiumia kylvystä

Monipuolinen ja helppo apu aktiivisesti liikkuvalle! Epsom-suola eli magnesiumsulfaatti, tunnetaan myös nimillä karvassuola tai katkerosuola. Voidaan käyttää jalkakylpynä, kuorintana tai hauteena kipeisiin lihaksiin.

 • Rentouttaa lihaksia ja poistaa kramppeja
 • Vähentää turvotusta
 • Lievittää nivelkipuja
 • Poistaa hienhajua
 • Kosteuttaa ja pehmittää ihoa

Epsom-suolassa eli magnesiumsulfaatissa on magnesiumia. Se koostuu magnesium- ja sulfaatti-ioneista, ja sen kautta elimistö voi saada magnesiumia. Magnesiumin imeytyminen ihon kautta kylpemisen yhteydessä epsom-suolavedessä on kuitenkin rajallista verrattuna magnesiumin nauttimiseen suun kautta ravintolisänä tai ruoan kautta.

Epsom-magnesiumsuola jalkakylpy

Valmista rentouttava jalkakylpy esimerkiksi liikuntasuorituksen jälkeen:

 • Lisää lämpimään veteen 2 rkl Magnesium In Epsom suolaa
 • Halutessasi voi myös lisätä 3-5 tippaa eteeristä öljyä, esim. laventelia
 • Liota jalkoja 20-30 minuuttia.

Magnesium on tehokas ja monipuolinen ravintoaine, joka tarjoaa lukuisia terveyshyötyjä. Sen vaikutukset väsymyksen vähentämisestä hermoston toiminnan tukemiseen tekevät siitä tärkeän osan tasapainoista ruokavaliota.

Näin ollen, säännöllinen magnesiumin käyttö voi olla osa terveellistä elämäntapaa ja auttaa tukemaan elimistön toimintoja optimaalisesti.

 

Tutustu magnesium-valmisteisiin tästä >>

Edellinen artikkeli Avantouinnin positiiviset vaikutukset terveydelle – vinkit turvalliseen aloittamiseen
Seuraava artikkeli 10 syytä valita Terveyskaista

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

*Pakollinen kenttä