ENSITILAAJILLE -15% EXTRA ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ
ENSITILAAJILLE -15% EXTRA ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ
Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksiin
Kotimaiset Avainlippu-tuotteet
Nopeat toimitukset joka arkipäivä
Satoja aitoja arvosteluja
5 helppoa tapaa parantaa ruokavaliota

5 helppoa tapaa parantaa ruokavaliota

Tiedämme, että ruokavalion parantaminen saattaa tuntua haastavalta tehtävältä, mutta ei hätää! Haluamme jakaa kanssanne viisi helppoa keinoa, joilla voit tehdä ruokavaliostasi entistä terveellisemmän ja monipuolisemman. Näiden pienten muutosten avulla voit lisätä ravinteiden saantia ja parantaa hyvinvointiasi päivittäin.

1. Lisää väriä lautaselle

Monipuolisuus on avain terveelliseen ruokavalioon. Syö eri värejä edustavia hedelmiä ja vihanneksia, sillä ne tarjoavat laajan valikoiman vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja. Kokeile esimerkiksi lisätä salaattiin paprikaa, porkkanaa, punajuurta ja pinaattia, jotta saat runsaasti eri ravintoaineita yhdellä aterialla.

Tässä hyvä esimerkki päivän ruokavaliosta, joka sisältää runsaasti vitamiineja ja hivenaineita, joita kehomme tarvitsee:

Aamiainen:

  1. Hedelmäsalaatti: Sisältäen esimerkiksi appelsiinia, mansikoita, mustikoita ja kiiviä.
  2. Kaurapuuro: Lisää esim. banaania ja pähkinöitä päälle.
  3. Vihersmoothie: Piinaattia, avokadoa, banaania, omenaa ja tuoretta inkivääriä.

Lounas:

  1. Salaatti: Pinaattia, rucolaa, paprikaa, kurkkua, tomaattia, avokadoa, siemeniä (esim. auringonkukka- ja kurpitsansiemeniä) ja oliiviöljyä.
  2. Täysjyväleipä: Täytteenä esimerkiksi kalkkunaa, tomaattia, kurkkua ja hummusta.
  3. Pinaatti-paprikakeitto: Sisältäen runsaasti vihreitä vihanneksia ja palkokasveja.

Välipala:

  1. Selleriä ja porkkanaa: Tarjoiltuna hummuksen kera.
  2. Jogurtti: Kreikkalaista jogurttia marjojen ja pähkinöiden kera.

Illallinen:

  1. Grillattua lohta: Tarjoiltuna parsan ja quinoan kanssa.
  2. Kasvisrisotto: Sisältäen porkkanaa, herneitä, parsaa ja sipulia.
  3. Paahdettua parsakaalia ja kukkakaalia: Tarjoiltuna täysjyväpastan ja tomaattikastikkeen kera.

Jälkiruoka:

  1. Tuoreita hedelmiä: Esimerkiksi vesimelonia, ananasta ja viinirypäleitä.
  2. Pähkinöitä: Esimerkiksi saksanpähkinöitä, mantelia ja cashewpähkinöitä.

Muista juoda päivän aikana myös runsaasti vettä!

2. Panosta kuituihin

Kuidut ovat tärkeitä ruoansulatukselle ja yleiselle terveydelle. Lisää ruokavalioosi täysjyväviljaa, kuten kauraa, ohraa ja täysjyväpastaa. Voit myös lisätä kuituja syömällä enemmän hedelmiä, vihanneksia ja palkokasveja. Kuidut auttavat pitämään sinut kylläisenä pidempään ja edistävät suoliston terveyttä.

kuitua vatsalle

3. Valitse terveellisiä rasvoja

Rasvat ovat olennainen osa ruokavaliota, mutta oikeiden rasvojen valinta on tärkeää. Suosi hyviä rasvoja, kuten oliiviöljyä, avokadoa, pähkinöitä ja siemeniä. Nämä rasvat ovat sydänystävällisiä ja auttavat pitämään kolesterolin tasapainossa.

4. Vähennä lisättyä sokeria

Monet valmisruoat ja virvoitusjuomat sisältävät runsaasti lisättyä sokeri. Pyri vähentämään sokeripitoisten tuotteiden kulutusta ja korvaa ne terveellisemmillä vaihtoehdoilla, kuten tuoreilla hedelmillä tai marjoilla.

Vähennä sokeria

5. Muista juoda tarpeeksi vettä

Veden juominen on tärkeää elimistön nesteytyksen ja toiminnan kannalta. Pyri juomaan vähintään kahdeksan lasillista vettä päivässä ja lisää vedenkulutusta erityisesti fyysisen aktiivisuuden aikana. Vesi auttaa myös hillitsemään nälkää ja ylläpitämään ihon terveyttä.

Juo enemmän vettä

Vinkki!

Ravintolisät voivat olla hyödyllinen lisä terveellisen ruokavalion tukena. Ne voivat täydentää ruokavaliota tarjoamalla tärkeitä vitamiineja, kivennäisaineita tai muita ravinteita. Esimerkiksi omega-3-ravintolisät voivat olla hyödyllisiä niille, jotka eivät syö paljon kalaa ja tarvitsevat lisää näitä terveydelle tärkeitä rasvahappoja. Samoin D-vitamiinilisät voivat auttaa täydentämään D-vitamiinin saantia etenkin niille, jotka asuvat alueilla, joilla aurinkoa ei ole paljon tai jos viettää paljon aikaa sisätiloissa. Tarvitsemme D-vitamiinia ympäri vuoden, mutta erityisesti pimeinä vuodenaikoina sen saantiin on syytä kiinnittää huomiota.

Tutustu vitamiineihin ja ravintolisiin hyvinvointisi tueksi -->

tukea ravintolisillä

Muistathan, että pienillä muutoksilla voi olla suuri vaikutus terveyteesi pitkällä aikavälillä. Älä tee liian suuria muutoksia kerralla, vaan keskity ottamaan käyttöön yksi tai kaksi uutta tapaa kerrallaan. Näin ruokavalion parantaminen tuntuu helpommalta ja pysyvältä muutokselta.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli sinulle hyötyä! Muista, että jokainen askel kohti terveellisempää ruokavaliota on askel kohti parempaa hyvinvointia.

Edellinen artikkeli Asiantuntija vastaa - 6 usein kysyttyä kysymystä melatoniinista
Seuraava artikkeli Miksi valita kotimainen ravintolisä?

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

*Pakollinen kenttä