ENSITILAAJILLE -15% EXTRA ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ
ENSITILAAJILLE -15% EXTRA ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ
Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksiin
Kotimaiset Avainlippu-tuotteet
Nopeat toimitukset joka arkipäivä
Satoja aitoja arvosteluja
Eläimet ja hyvinvointi

Eläinten vaikutus hyvinvointiin

Hyvinvoinnista puhuttaessa ensimmäisenä mieleen nousevat terveellinen ruokavalio, liikunta, ja stressinhallinta. Nämä ovatkin tärkeitä tekijöitä, mutta on olemassa yksi ulottuvuus hyvinvointiimme, joka usein jää unholaan – eläimet. Kyllä, lemmikit ja luonto voivat vaikuttaa merkittävästi siihen, miten voimme henkisesti ja fyysisesti. Tässä blogissa tarkastelemme eläinten vaikutusta hyvinvointiimme ja miksi ne voivat olla juuri se terveyspommi, jonka olemme unohtaneet.

eläimet ja hyvinvointi- koira vedessä

Fyysinen hyvinvointi

Eläinten vaikutus fyysiseen hyvinvointiimme voi olla monitahoinen. Ensinnäkin liikkuminen eläinten kanssa voi lisätä päivittäistä liikunnan määrää. Koiran omistajat tietävät tämän parhaiten; päivittäiset lenkit tai leikit koiran kanssa pitävät omistajan aktiivisena. Tutkimukset ovat osoittaneet, että koiran omistajat liikkuvat enemmän ja ovat yleisesti ottaen fyysisesti aktiivisempia kuin koirattomat ihmiset. Tämä voi auttaa ylläpitämään terveempää painoa, alentamaan verenpainetta ja parantamaan sydämen terveyttä.

"Onko sinua koskaan rauhoittanut kissanpennun kehräys tai hevosen lämmin läsnäolo?"

Toiseksi eläimet voivat auttaa meitä rentoutumaan. Onko sinua koskaan rauhoittanut kissanpennun kehräys tai hevosen lämmin läsnäolo? Eläimet voivat laskea stressitasoja ja vähentää ahdistusta, mikä puolestaan vaikuttaa myönteisesti fyysiseen terveyteemme. Stressin hallinta on avain terveelliseen elämään, ja eläinten seura voi olla yksi tehokkaimmista tavoista saavuttaa tämä.

kissa tukee_eläimet ja hyvinvointi

Henkinen hyvinvointi

Eläimillä on myös valtava vaikutus henkiseen hyvinvointiimme. Monet lemmikit, erityisesti koirat ja kissat, tarjoavat uskomatonta emotionaalista tukea. Ne ovat uskollisia ystäviä, jotka eivät tuomitse, ja niiden seura voi auttaa meitä tuntemaan itsemme rakastetuiksi ja arvostetuiksi. Tämä voi olla erityisen tärkeää niille, jotka kamppailevat yksinäisyyden tai masennuksen kanssa.

Lisäksi eläinten kanssa toimiminen voi opettaa meille arvokkaita elämäntaitoja, kuten vastuullisuutta, kärsivällisyyttä ja empatiaa. Eläinten hoitaminen ja niistä huolehtiminen voi olla antoisa kokemus, joka antaa meille merkityksellisyyden tunnetta ja lisää itsetuntoamme.

eläimet ja hyvivnvointi- sosiaalisuus

Sosiaalinen hyvinvointi

Eläinten vaikutus sosiaaliseen hyvinvointiin on monimuotoinen ja merkittävä, ja se voi ulottua yksilön lähipiiristä aina laajempiin yhteisöihin asti. Kävely koiran kanssa tai leikkiminen kissan kanssa voi houkutella ihmisiä ulos ja edistää uusien sosiaalisten kontaktien muodostumista naapurustossa tai yhteisössä. Eläimet, erityisesti lemmikkieläimet, toimivat luonnollisina jäänmurtajina ja keskustelun aloittajina. Lemmikkieläinomistajilla on usein yhteinen kiinnostuksen kohde, joka voi toimia pohjana myös ystävyyssuhteiden muodostumiselle. Eläinten ympärille rakennetut yhteisöt ja harrastuspiirit tarjoavat mahdollisuuksia tavata samanhenkisiä ihmisiä.

Eläinten käyttö terapiassa, kuten terapiaeläimet, voi auttaa ihmisiä voittamaan sosiaalisia vaikeuksia, kuten kommunikaatio-ongelmia tai sosiaalisten tilanteiden pelkoa. Näin voidaan edistää vuorovaikutustaitoja ja lisätä osallisuuden tunnetta.

eläimet ja luonto

Ympäristö ja luonto

Eläimet eivät rajoitu vain lemmikkeihin; luonto yleisesti ottaen tarjoaa meille mahdollisuuden olla yhteydessä eläinkuntaan. Retkeily, lintujen tarkkailu ja metsässä kävely voivat olla erinomaisia tapoja rentoutua ja nauttia luonnon antimista. Tutkimukset ovat osoittaneet, että aika luonnossa voi laskea stressitasoja ja parantaa mielialaa.

"Eläimet ja luonto voivat vaikuttaa myönteisesti myös henkiseen hyvinvointiimme."

Lisäksi luonto voi inspiroida luovuutta ja ajattelua. Monet suuret ajatukset ja oivallukset ovat syntyneet luonnossa kävellessä tai hiljaisuuden keskellä luonnon äärellä. Siksi ympäristöön liittyvät eläimet ja luonto voivat vaikuttaa myönteisesti myös henkiseen hyvinvointiimme.

eläimet ja hyvinvointi

Luonnollinen kaista terveyteen

Eläimet ja luonto ovat osa elämäämme, joka ansaitsee enemmän huomiota hyvinvoinnin näkökulmasta. Niiden fyysinen ja henkinen vaikutus voi olla merkittävä, ja ne voivat tarjota meille monia hyötyjä, kuten lisää liikuntaa, stressin lieventämistä, emotionaalista tukea ja luovuuden herättämistä.

Kannattaa siis harkita lemmikin hankkimista tai viettää enemmän aikaa luonnossa. Voit yllättyä siitä, miten tämä yksinkertainen muutos voi parantaa hyvinvointiasi. Eläinten ja luonnon yhteys on todellinen ihme, joka voi auttaa meitä voimaan paremmin fyysisesti ja henkisesti.

Edellinen artikkeli 10 syytä valita Terveyskaista
Seuraava artikkeli Luja luusto läpi elämän

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

*Pakollinen kenttä