ENSITILAAJILLE -15% EXTRA ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ
ENSITILAAJILLE -15% EXTRA ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ
Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksiin
Kotimaiset Avainlippu-tuotteet
Nopeat toimitukset joka arkipäivä
Satoja aitoja arvosteluja
avantouinti energiaa uuteen vuoteen

Energiaa uuteen vuoteen!

Uuden vuoden kynnyksellä monet meistä tuntevat tarvetta uudistua ja ladata akkujaan. Kiireisessä nykymaailmassa on helppo uupua ja väsyä. Energiatason kasvattaminen voi olla haastavaa, erityisesti kun kiire ja stressi ovat jatkuvasti läsnä. On kuitenkin olemassa useita yksinkertaisia tapoja, joilla voimme valmistautua uuteen vuoteen täynnä energiaa ja hyvinvointia.

Uni on ehdottoman tärkeää. Laadukas uni on perusta kehon ja mielen hyvinvoinnille. Pyri luomaan rutiineja, jotka tukevat terveellistä unta: mene nukkumaan ja herää samaan aikaan joka päivä, vältä ruutuaikaa juuri ennen nukkumaanmenoa ja varmista, että nukkumisympäristösi on miellyttävä ja rauhallinen.

Ravinto vaikuttaa merkittävästi energiatasoihimme. Monipuolinen ja tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti vihanneksia, hedelmiä, täysjyväviljoja, terveellisiä rasvoja ja proteiinia, auttaa ylläpitämään energiatasoja tasaisina päivän mittaan. Muista myös juoda riittävästi vettä, sillä nestehukka voi aiheuttaa väsymystä ja heikentää suorituskykyä.

Liikunta on loistava tapa lisätä energiaa. Säännöllinen liikunta parantaa kestävyyttä, vähentää stressiä ja lisää endorfiinien tuotantoa, mikä voi auttaa nostamaan energiatasoja. Löydä itsellesi mieluisa liikuntamuoto, oli se sitten lenkkeilyä, joogaa, kuntosalilla käyntiä tai vaikkapa tanssimista. Avantouinti voi antaa energialle valtavan potkun! Kylmävesi kohottaa kehon lämpötilaa, mikä aktivoi verenkiertoa ja saa aineenvaihdunnan vilkastumaan. Tämä puolestaan lisää energisyyttä ja auttaa tuntemaan virkeyttä koko päivän.

Liikuntamuoto

Kuvaus

Kotiharjoittelu

Suosittua kotona tapahtuvaa harjoittelua,

jossa hyödynnettiin sovelluksia ja

kotikäyttöön sopivia laitteita.

Jooga ja mindfulness

Mielen ja kehon yhteyteen panostavat

harjoitukset stressinhallintaan ja

hyvinvoinnin tukemiseen.

Ryhmäliikunta

Erilaiset ryhmäliikuntatunnit, kuten

spinning ja zumba, suosittuja sosiaalisen

ulottuvuuden takia.

Kestävyyskoulutus

Harjoitusmuodot kuten juoksu, pyöräily ja

hiihto, jotka painottuvat kestävyyteen,

säilyttivät suosionsa.

Virtuaaliliikunta

Teknologian avulla tarjottiin monipuolisempia

virtuaalisia harjoituksia ja ryhmätunteja,

alkaen saada jalansijaa Suomessa.

 Suosituimmat liikuntamuodot Suomessa vuonna 2023.

Stressi ja mielen kuormitus voivat syödä valtavasti energiaa. Harjoittele rentoutumista ja stressinhallintaa esimerkiksi meditaation, hengitysharjoitusten tai rentouttavan musiikin avulla. Lisäksi pidä huolta sosiaalisista suhteistasi ja ota aikaa itsellesi rentoutumiseen ja harrastuksiin, jotka tuovat iloa elämään.

Unen, hyvän ravitsemuksen, liikunnan ja henkisen hyvinvoinnin lisäksi energiaa voit saada ravintolisistä, jotka tukevat kehon energiantuotantoa ja jaksamista.

 

Aurinko C-vitamiini

C-vitamiinilla vireyttä

C-vitamiini on yksi tärkeimmistä vitamiineista kehon toiminnan ylläpidossa ja vireyden edistämisessä. Tämä vesiliukoinen vitamiini on tunnettu monista terveyshyödyistään, erityisesti immuunijärjestelmän tukemisesta ja antioksidanttisista ominaisuuksistaan.

Kenties tunnetuin C-vitamiinin ominaisuus on immuunipuolustuksen tukeminen. Lisäksi C-vitamiini edistää raudan imeytymistä ruoasta, mikä voi auttaa väsymyksen ja energian puutteen torjunnassa.

Vireyden kannalta C-vitamiini on tärkeää, sillä sen puute voi ilmetä väsymyksenä, heikkoutena ja yleisenä uupumuksena. Säännöllinen C-vitamiinin saanti ruoasta tai tarvittaessa ravintolisänä voi auttaa ylläpitämään hyvää terveyttä ja energiatasoa.

Tärkeää on kuitenkin huomioida, että C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, mikä tarkoittaa, että keho ei varastoi sitä pitkäaikaisesti. Siksi sen saanti päivittäisenä osana ruokavaliota on olennaista. Runsaasti C-vitamiinia sisältäviä ruokia ovat esimerkiksi sitrushedelmät, marjat, paprikat, parsakaali ja kiivi.

 Magnesiumsitraatti

Magnesiumilla energiaa päiviin

Magnesium on elintärkeä kivennäisaine, jolla on merkittävä rooli kehon toiminnassa ja energiatasojen ylläpidossa. Vaikka sitä ei usein huomioida yhtä paljon kuin esimerkiksi C-vitamiinia tai rautaa, magnesium on olennainen osa monia kehon toimintoja.

Yksi magnesiumin tärkeimmistä tehtävistä on osallistua energian tuotantoon kehossa. Se on välttämätön osa ATP-nimisen molekyylin toimintaa, joka on solujen energiayksikkö. Ilman riittävää magnesiumin saantia solut eivät pysty tuottamaan energiaa tehokkaasti, mikä voi johtaa väsymykseen ja heikentyneeseen suorituskykyyn.

Lisäksi magnesium auttaa säätelemään satoja biokemiallisia reaktioita kehossa, mukaan lukien proteiinisynteesi, lihasten toiminta ja hermoston säätely. Se vaikuttaa myös kalsiumin aineenvaihduntaan, mikä on olennaista lihasten supistumiselle ja rentoutumiselle.

Runsaasti magnesiumia sisältäviä ruokia ovat esimerkiksi pähkinät, siemenet, täysjyväviljat, vihreät lehtivihannekset ja pavut. Joillekin saanti voi olla haastavaa esimerkiksi ruokavalion rajoitusten tai imeytymisongelmien vuoksi, jolloin magnesiumlisä voi olla hyödyllinen.

Magnesiumin merkitystä energiatasojen ylläpidossa ei siis kannata aliarvioida. Sen riittävä saanti ruokavaliosta voi auttaa ehkäisemään väsymystä ja ylläpitämään hyvää suorituskykyä arjessa. Yhdessä terveellisen ruokavalion ja liikunnan kanssa magnesium voi olla avainasemassa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemisessa.

 Ubikinoni

Ubikinonilla elinvoimaa ja energiaa

Ubikinoni, tunnetumpi nimellä koentsyymi Q10, on molekyyli, joka esiintyy luonnollisesti kehossamme ja toimii tärkeässä roolissa solujen energiantuotannossa. Yhdessä C-vitamiinin kanssa tätä ainutlaatuista yhdistettä pidetään usein energianlähteenä ja elinvoiman tukijana monin tavoin.

Koentsyymi Q10 on osa mitokondrioita, solujen voimaloita, jotka vastaavat energian tuotannosta. Se auttaa muuntamaan ruoasta saatua energiaa ATP:ksi eli solujen polttoaineeksi. Näin ollen ubikinoni on välttämätön osa kehon normaalia toimintaa ja energiansaantia.

Ubikinonia löytyy luonnollisesti monista ruoka-aineista, kuten lihasta, kaloista, pähkinöistä ja pinaatista. Vaikka elimistö pystyykin tuottamaan ubikinonia itse, joskus sen saanti ravintolisänä voi olla hyödyllistä. Monet ihmiset käyttävätkin ubikinonia lisäravinteena energiatasonsa parantamiseksi ja yleisen hyvinvoinnin tukemiseksi.

 

Aloita uusi vuosi energisempänä ja hyvinvoivempana näiden vinkkien avulla. Pienillä muutoksilla arjessa voimme lisätä energiaamme ja parantaa kokonaisvaltaista hyvinvointiamme. Muistetaan siis panostaa uneen, ravitsemukseen, liikuntaan ja henkiseen hyvinvointiin, jotta vuotemme olisi täynnä energiaa ja positiivista virettä!

Edellinen artikkeli Suomalaisten tärkein ravintolisä – D-vitamiini!
Seuraava artikkeli Avantouinnin positiiviset vaikutukset terveydelle – vinkit turvalliseen aloittamiseen

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

*Pakollinen kenttä