ENSITILAAJILLE -15% EXTRA ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ
ENSITILAAJILLE -15% EXTRA ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ
Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksiin
Kotimaiset Avainlippu-tuotteet
Nopeat toimitukset joka arkipäivä
Satoja aitoja arvosteluja
Mitä hyötyä on kalaöljystä?

Mitä hyötyä on kalaöljystä?

Mitä hyötyä on kalaöljystä? Tämän kysymyksen esittävät monet. Kalaöljyn loistavat ominaisuudet kerryttävät vuosi vuodelta enemmän tutkimusnäyttöä ja sen myötä kalaöljyn kiinnostavuus myös meidän kuluttajien sekä terveydenhuollon parissa kasvaa edelleen. Se on yksi suosituimmista ravintolisistä, eikä syyttä, sillä kalaöljyn omega-3-rasvahapoista, EPA:sta ja DHA:sta, on hyötyä niin mielelle, näkökyvylle, sydämen toiminnalle, verenpaineelle kuin veren rasva-arvoille. Kalaöljylisä voi joskus olla paikallaan terveellisen ruokavalion tueksi.

Kuinka valita paras kalaöljy monen tarjolla olevan tuotteen joukosta?

Se ei olekaan helppoa, kun harva kuluttaja on kalaöljyjen asiantuntija, mutta alla listatut asiat huomioimalla pääsee kalaöljyn valinnassa jo pitkälle.

 1. Kalaöljyn alkuperä on laboratoriotestein varmennettu

Kun löydät tuotteesta Orivon logon, voit olla varma, että kalaöljyn alkuperä, siis sekä kalalaji että kalastuspaikka, on laboratoriotestein todennettu. Vain silloin voit olla varma, että ravintolisän kalaöljy on juuri sitä, mitä sen väitetään olevan, eikä siihen esimerkiksi ole sekoitettu muita heikompilaatuisia kalaöljyjä. Silloin voit myös varmistua, mistä kalalajista öljy on valmistettu, jotta voit varmistua, että kalaöljy on valmistettu kestävistä kalakannoista.

Orivo on norjalainen yritys, joka on kehittänyt ensimmäisenä maailmassa laboratoriotestin, jolla kalaöljyn alkuperä voidaan todentaa. Heidän sertifioimiaan tuotteita myydään jo useassa maassa ympäri maailmaa. Terveyskaistan KultaOmega-3-kalaöljyllä on ensimmäisenä ja ainoana Suomessa Orivon sertifiointi: se takaa, että öljy on valmistettu Tyynenmeren sardellista eikä mistään muusta.

 1. Kalaöljy ei ole hapettunutta

Hapettuminen tarkoittaa samaa kuin härskiintyminen, joten on selvää, että emme halua nauttia härskiintynyttä kalaöljyä. Kalaöljyn raikas maku kertoo, että se ei ole hapettunutta. Tällaisen kalaöljyn TOTOX-arvo (total oxidation -arvo) on myös mahdollisimman alhainen.

Kalaöljy hapettuu aina, kun se joutuu ilman hapen kanssa tekemisiin, eli silloin mahdollisimman lyhyet kuljetusmatkat kalastuspaikalta tuotantolaitokselle ja käsittelyprosessien laadukkuus ovat tärkeitä. Kapseleissa kalaöljy säilyy paremmin kuin nesteenä, kun kalaöljyn altistus hapelle on vähäisempää kapselin kuoren suojassa.

 1. Kalaöljy on mahdollisimman puhdas ja väritön

Kuten valitettavasti tiedämme, löytyy meristä ja järvistä monenmoisia kemikaaleja ja raskasmetalleja, kuten elohopeaa, joita myös kaloihin kertyy. Siksi on tärkeää, että valitsemassasi kalaöljyssä näitä haitallisia aineita tai muita epäpuhtauksia on mahdollisimman vähän. Kalaöljyraaka-aineen onkin tultava laadukkuuteen dokumentoidusti sitoutuvalta toimittajalta. Puhtauden voi nähdä myös kalaöljyn kirkkaasta väristä.

Yleisesti ottaen pieniin kaloihin, kuten anjoviksiin ja sardiineihin, kertyy vähemmän epäpuhtauksia, ja niiden kalastus on myös kestävää. Kalaöljyn etyyliesteröintiprosessissa kalaöljyn ympäristömyrkkyjen jäämiä voidaan vähentää entisestään.

 1. Kalaöljy on vahva ja tehokas

Kalaöljy on etyyliesteröidyssä, tehokkaassa ja puhtaassa muodossa. Kalaöljyn omega-3-sarjan rasvahapot EPA ja DHA ovat sen terveydellisten hyötyjen perusta, mutta vain riittävissä määrin nautittuina. Jotta hyötyjä voi saada esimerkiksi veren triglyseridi-arvoihin, pitäisi EPA- ja DHA-rasvahappoja nauttia päivässä yhteensä 2 grammaa (eli 2000 mg). Ja jos hyötyä haluaa verenpaineelle, pitää niitä saada yhteensä 3 grammaa (eli 3000 mg) päivässä.

Terveyskaistan KultaOmega-3 Vahva kalaöljy täyttää kaikki yllä olevat vaatimukset – sekä muutamia muitakin. Se on monella mittarilla paras kalaöljy:

 • KultaOmega-3:lla on Orivo-sertifionti ensimmäisenä ja ainoana Suomessa: se on valmistettu Tyynenmeren sardellista eikä mistään muusta
 • Sen kalaöljy on etyyliesteröidyssä, tehokkaassa ja puhtaassa muodossa
 • Huippupitoisuudet, 400 mg E-EPA-rasvahappoa ja 300 mg E-DHA-rasvahappoa, yhdessä kapselissa takaavat tehokkaat terveyshyödyt 1–5 kapselilla päivässä, myös hyödyn verenpaineelle
 • Sen raaka-aineena on Golden Omegan huippulaadukas ja kestävästi tuotettu kalaöljy, jolla on viisi sertifikaattia: Orivo, IFOS, IFFO, Friend of the Sea ja Dolphin Safe
 • Golden Omegan tuotantolaitos sijaitsee Pohjois-Chilessä, siellä missä kalastuskin tehdään. Näin kuljetusmatkat ovat lyhyitä ja öljyn tuoreus ja laatu pysyvät hyvinä. Myös raaka-aineen jäljitettävyys valmiiksi tuotteeksi asti on aukotonta.
 • GoldenOmegan etyyliesteröidyllä kalaöljyllä on laboratoriotestein varmistetut erittäin matalat Totox-arvot, tyypillisesti alle 5. Myös sen epäpuhtauksien määrät ovat pienet ja sen väri on kirkas, Gardnerin väriasteikolla tyypillisesti 1 tai alle.

Lisäksi kapselin kuori on kalagelatiinia, ensimmäisenä etyyliesteröidylle kalaöljykapselille Suomessa, mikä on ilahduttava uutinen niille, jotka haluavat välttää nauta- tai sikaperäisiä ainesosia.

Tutustumistarjous KultaOmega-3 Vahva kalaöljy

 
Kalaöljyn rasvahapoille hyväksytyt terveysväittämät EU:ssa:

 • DHA edistää aivotoiminnan pysymistä normaalina*
 • DHA edistää näön pysymistä normaalina*
 • DHA ja EPA edistävät sydämen normaalia toimintaa**
 • DHA ja EPA edistävät veren triglyseridipitoisuuden pysymistä normaalina***
 • DHA ja EPA edistävät verenpaineen pysymistä normaalina****
* Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla päivittäin 250 mg DHA:ta päivittäin.
** Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla EPA:a ja DHA:ta yhteensä 250 mg päivittäin.
*** Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla DHA:ta ja EPA:a yhteensä 2 g päivittäin. Niiden yhdistetty saanti ei saa kuitenkaan ylittää 5 g päivässä.
**** Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla DHA:ta ja EPA:a yhteensä 3 g päivittäin. Niiden yhdistetty saanti ei saa kuitenkaan ylittää 5 g päivässä.
 
 

Asiantuntija

Kirsi Paananen
Terveystoimittaja

Edellinen artikkeli Satu Tuomiston kauniin ihon salaisuus
Seuraava artikkeli Nivelet tarvitsevat myös rakennusaineita

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

*Pakollinen kenttä