ENSITILAAJILLE -15% EXTRA ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ
ENSITILAAJILLE -15% EXTRA ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ
Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksiin
Kotimaiset Avainlippu-tuotteet
Nopeat toimitukset joka arkipäivä
Satoja aitoja arvosteluja
Kysymyksiä ja vastauksia biotiinista ja hiuksista

Kysymyksiä ja vastauksia biotiinista ja hiuksista

Olet varmasti kuullut puhuttavan biotiinista, mutta tiedätkö oikeasti, miten tämä B7-vitamiini voi vaikuttaa hiuksiisi? Tässä blogissa pureudumme syvemmälle biotiinin ominaisuuksiin ja vastaamme yleisimpiin kysymyksiin sen hyödyistä etenkin hiuksille.

Kannattaako biotiinia syödä?

Kyllä kannattaa! Hiukset tarvitsevat biotiinia eri elämänvaiheissa sen monipuolisten hyötyjen vuoksi. Biotiini on olennainen ravintoaine hiusten kasvulle, vahvuudelle ja rakenteelle. Biotiini näet edistää hiusten pysymistä normaaleina. Ikääntyessä kehon kyky tuottaa biotiinia voi heikentyä, joten lisäsaanti voi olla hyödyllistä varsinkin ikääntyessä.

Biotiinivalmiste kannattaa valita tarkkaan. Valitse aina kotimainen, riittävän vahva ja laajasti suositeltu tuote. Biotiinivalmisteen olisi hyvä sisältää myös muita hiuksille olennaisia rakennusaineita, kuten sinkkiä ja seleeniä. Ne osaltaan myös vaikuttavat hiuksiin positiivisesti ja edistävät hiusten pysymistä normaaleina.

Voiko hiukset kasvaa takaisin

 vahvat ja terveet hiukset

” Sairauteni jälkeen alkoi hiuksia lähteä todella paljon. Parturini myös vahvisti, että hiukset olivat myös ohentuneet huomattavasti pään yläosassa. Biotiinin 1kk käytön jälkeen hiusten lähteminen loppui ja 3kk käytön jälkeen parturini vahvisti, että hiukset olivat vahvistuneet entiselleen.”

Harri M, Vahvistettu Hehku Biotiinin käyttäjä

Mikä vitamiini vahvistaa hiuksia

Mitä biotiini tekee hiuksille?

Biotiini on tärkeä ravintoaine hiusten terveydelle monin tavoin. Yksi sen keskeisistä tehtävistä on osallistuminen hiusten proteiinien, erityisesti keratiinin, tuotantoon. Keratiini on pääasiallinen proteiini hiuksissa ja sen riittävä tuotanto on välttämätöntä hiusten rakenteen ja vahvuuden ylläpitämiseksi.

Lisäksi biotiini edistää hiusten pysymistä normaaleina. Se stimuloi hiusten follikkeleita, jotka ovat pieniä taskuja ihossa, joista hiukset kasvavat. Biotiinin avulla follikkelit voivat tuottaa terveitä hiuksia ja edistää niiden kasvua. Lue lisää mitä biotiini tekee hiuksille?

 Mikä vahvistaa hiusten kasvua

Mitä ravinteita hiukset tarvitsevat?

Hiukset tarvitsevat monipuolisen valikoiman ravinteita pysyäkseen terveinä ja vahvoina:

Biotiini eli B7-vitamiini tunnetaan parhaiten siitä, että se edistää ihon, hiusten ja limakalvojen kuntoa. Biotiini on vesiliukoinen B-vitamiini, eikä yliannostuksen vaaraa ole osoitettu suuremmillakaan annoksilla.

Sinkki edistää myös osaltaan hiusten, ihon ja kynsien pysymistä normaaleina.

Metioniini on välttämätön rikkipitoinen aminohappo, jota on saatava ravinnosta päivittäin, koska elimistö ei pysty sitä itse muodostamaan. Kaikkia aminohappoja tarvitaan uusien proteiinien tuottamiseen, jolloin jo yhden välttämättömän aminohapon puute häiritsee proteiinisynteesiä. Proteiineja on monia erilaisia, kuten esimerkiksi rakenteelliset proteiinit kollageeni, elastiini ja keratiini, jotka ovat tärkeitä rakennusaineita mm. hiuksille, iholle ja kynsille.

Kuparin riittävä saanti edistää hiusten normaalia pigmentoitumista. Se edistää myös sidekudosten pysymistä normaaleina, sillä sitä tarvitaan sidekudosproteiinien kollageenin ja elastiinin synteesissä.

Seleeni edistää osaltaan hiusten ja kynsien pysymistä normaaleina sekä suojaa soluja hapettumisstressiltä eli toimii antioksidanttina. 

Lue tarkempi kuvaus siitä mitä ravinteita hiukset tarvitsevat?

Mihin Hehku Biotiinin ainesosat vaikuttavat?

Terveyskaistan Hehku Biotiini 10 000 µg sisältää kaikkia näitä edellä mainittuja ainesosia hiusten, ihon ja kynsien hyvinvoinnille. Suomessa ruokavirasto säätelee ravintolisien ja vitamiinien markkinointia. Terveyttä ja hyvinvointia edistävänä yrityksenä haluamme olla läpinäkyviä ja näyttää asiakkaillemme tuotteidemme todelliset vaikuttavat aineet ja tarjota vain parasta laatua. Tuotteemme valmistetaan Suomessa ja tuotteillamme on Avainlippu merkkinä kotimaisuudesta. Käytämme vain aitoja ja tehokkaita ainesosia, joilla on todellista hyötyä asiakkaillemme. Jokaiselle ainesosalle on hyväksytyt terveysväitteet, jotka ovat tutkittuja ja todeksi todennettuja pitkällisten tutkimusten tuloksena. Tässä Terveyskaistan Hehku Biotiinin ainesosille hyväksytyt terveysväittämät.

 Biotiini

Edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa

Edistää hermoston normaalia toimintaa

Edistää normaaleja psykologisia toimintoja

Edistää normaalia makroravintoaineiden aineenvaihduntaa

Edistää hiusten pysymistä normaaleina

Edistää limakalvojen pysymistä normaaleina

Edistää ihon pysymistä normaalina

Sinkki

Edistää normaalia makroravintoaineiden aineenvaihduntaa

Edistää hiusten pysymistä normaaleina

Edistää ihon pysymistä normaalina

Edistää normaalia happoemäsaineenvaihduntaa

Edistää normaalia hiilihydraattiaineenvaihduntaa

Edistää normaalia kognitiivista toimintaa

Edistää normaalia DNA-synteesiä

Edistää normaalia hedelmällisyyttä ja lisääntymistä

Edistää normaalia rasvahappoaineenvaihduntaa

Edistää normaalia A-vitamiinin aineenvaihduntaa

Edistää normaalia proteiinisynteesiä

Edistää luuston pysymistä normaalina

Edistää kynsien pysymistä normaaleina

Edistää veren testosteronitasojen pysymistä normaaleina

Edistää näön pysymistä normaalina

Edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa

Edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä

Osallistuu solujen jakautumisprosessiin

Kupari

Edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa

Edistää hermoston normaalia toimintaa

Edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa

Edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä

Edistää sidekudosten pysymistä normaaleina

Edistää hiusten normaalia pigmentoitumista

Edistää normaalia raudan kuljetusta kehossa

Edistää ihon normaalia pigmentoitumista

Seleeni

Edistää hiusten pysymistä normaaleina

Edistää kynsien pysymistä normaaleina

Edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa

Edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä

Edistää normaalia siittiöiden muodostusta

Edistää kilpirauhasen normaalia toimintaa

 vahvat ja terveet hiukset” Tämä on niin kattavasti koostettu ihon, hiusten ja kynsien vitamiiniseos, että muuta ei sitten tarvitakaan :) ”

Hanna S, Vahvistettu Hehku Biotiinin käyttäjä

Mikä vitamiini vahvistaa hiuksia

Kuinka paljon hiukset kasvavat kuukaudessa?

Hiusten kasvunopeus vaihtelee yksilöllisesti, mutta keskimäärin hiukset kasvavat noin 0,5–1,5 senttimetriä kuukaudessa. Tämä tarkoittaa, että vuodessa hiukset voivat kasvaa noin 6–18 senttimetriä, riippuen yksilön geneettisistä tekijöistä, ikääntymisestä, terveydestä ja muista ulkoisista tekijöistä.

Biotiinin vaikutukset hiusten kasvuun eivät yleensä ole välittömiä, vaan ne voivat näkyä vasta useiden viikkojen tai kuukausien säännöllisen käytön jälkeen. Biotiini auttaa tukemaan hiusten terveyttä ja kasvua parantamalla hiusten rakennetta ja ravitsemalla hiusjuuria. Tämän vuoksi on suositeltavaa käyttää biotiinia säännöllisesti ja pitkäkestoisesti, jotta sen vaikutukset hiuksiin voivat tulla näkyviksi. Lue toisesta blogistamme kuinka paljon hiukset kasvavat kuukaudessa ja kuinka edistää hiusten terveyttä ja kasvua.

 Mitä ravinteita hiukset tarvitsevat

Miten nopeasti hiukset kasvavat takaisin?

Ennen kuin vastaamme kysymykseen, on hyvä ymmärtää hiusten kasvusykli ja se kuinka suhteellinen hiusten lähtö on luonnollista. Hiusten kasvu tapahtuu useissa vaiheissa ja se on jatkuva prosessi, joka toistuu sykleissä. Hiusten kasvuprosessin vaiheet ovat:

  1. Anageeninenvaihe (kasvuvaihe)

Tämä on aktiivinen vaihe, jossa hiukset kasvavat. Anageenivaihe voi kestää useita vuosia, ja hiukset kasvavat keskimäärin noin 0,5–1,5 senttimetriä kuukaudessa. Anageenivaiheen pituus vaihtelee yksilöllisesti ja voi olla geneettistä.

  1. Katageenivaihe (siirtymävaihe)

Tämä on lyhyt siirtymävaihe, joka seuraa anageenivaihetta. Hiusten kasvu hidastuu ja hiustuppi kutistuu. Katageenivaihe kestää yleensä vain muutaman viikon.

  1. Talogeenivaihe (lepo- ja irtoamisvaihe)

Telogeenivaihe on lepoaika, jolloin hiukset ovat lepotilassa ja valmistautuvat irtoamaan. Uusi hius alkaa kasvaa hiustupen pohjasta, ja vanha hius lopulta irtoaa. Telogeenivaihe kestää noin 2–4 kuukautta.

  1. Eksogeenivaihe (irtoamisvaihe)

Tämä on lyhyt vaihe, jossa vanha hius irtoaa kokonaan hiustupen pohjasta. Uusi hius jatkaa kasvuaan.

Kokonaisuudessaan hiusten kasvusyklit vaihtelevat eri hiuksilla ja kehon alueilla, ja useimmat hiukset päänahassa ovat eri vaiheissa samaan aikaan. Tämä takaa jatkuvan hiusten kasvun ja uusien hiusten muodostumisen. On tärkeää huomata, että hiusten kasvuun vaikuttavat monet tekijät, kuten perintötekijät, hormonaaliset muutokset, ravitsemus, terveys ja ulkoiset tekijät, kuten ympäristö ja hiustenhoitotottumukset.

Kun hiukset ovat vaurioituneet tai menetetty esimerkiksi sairauden tai hoitojen seurauksena, niiden kasvaminen takaisin voi kestää muutamasta kuukaudesta jopa vuosiin. Normaalissa tilanteessa hiukset kasvavat noin 0,5–1,5 senttimetriä kuukaudessa.

 Mikä vaurioittaa hiuksia

Mikä vahingoittaa hiuksia?

Useat tekijät voivat vahingoittaa hiuksia, kuten liiallinen lämpökäsittely (esim. suoristaminen tai föönaaminen), voimakkaat kemikaalit (esim. värjäykset tai permanentit), stressi, epäterveelliset elämäntavat ja huono ravitsemus. Myös auringonvalo voi vahingoittaa hiuksia. Huolehdi siis hiustesi hyvinvoinnista välttämällä näitä vahingollisia tekijöitä parhaasi mukaan.

Hiustenhoitovinkkejä

Mikä vahvistaa hiusten kasvua?

  • Säännöllinen hiuspohjan hieronta voi parantaa verenkiertoa ja edistää hiusten kasvua. Kokeile luonnon öljyjä, kuten arganöljyä tai kookosöljyä, kosteuttamaan ja ravitsemaan hiuksia syvältä.
  • Vältä hiusmuotoilutuotteiden liiallista käyttöä, kuten geeliä ja vahaa, jotka voivat tukkia hiuksia ja tehdä niistä raskaat. Muista leikata hiukset säännöllisesti, sillä säännöllinen leikkaaminen auttaa poistamaan kuivat ja vaurioituneet latvat, pitäen hiukset terveinä ja hyvinvoivina.
  • Suojaa hiukset auringolta käyttämällä hattua tai päähinettä erityisesti pitkillä auringonpaisteisilla päivillä.
  • Vältä hankaamasta hiuksia liian voimakkaasti pyyhkeellä niiden kuivauksen yhteydessä, sillä se voi vaurioittaa hiusten rakennetta ja aiheuttaa pörröisyyttä. Anna hiusten levätä ajoittain ja vältä jatkuvaa kampaamista, värjäämistä tai lämpökäsittelyjä, jotta hiukset voivat palautua ja vahvistua.
  • Kiinnitä huomiota ravitsemukseen ja varmista, että saat riittävästi proteiinia, vitamiineja ja mineraaleja, jotka ovat tärkeitä hiusten terveydelle. Huolehdi riittävästä unesta ja vältä stressiä, sillä ne voivat vaikuttaa hiusten terveyteen ja kasvuun. Vahvalla biotiinivalmisteella voit varmistaa, että hiuksesi pysyvät elinvoimaisina.

 Hehku Biotiini 10 000 µg hiuksille, iholle ja kynsille

1. Hiuksille: Biotiini, sinkki ja seleeni edistävät hiusten pysymistä normaaleina

2. Iholle: Biotiini ja sinkki edistävät ihon pysymistä normaalina

3. Kynsille: Sinkki ja seleeni edistävät kynsien pysymistä normaaleina

4. Pigmentoitumiselle: Kupari edistää ihon ja hiusten normaalia pigmentoitumista

5. Hapettumisstressiltä suojautumiseen: Sinkki, kupari ja seleeni suojaavat soluja hapettumisstressiltä

Mikä auttaa vahvistamaan hiuksia

Toivottavasti tämä blogi auttoi sinua ymmärtämään paremmin biotiinin roolia hiusten terveydessä sekä antoi vinkkejä niiden hoitoon. Muista, että terveelliset elämäntavat ja monipuolinen ruokavalio ovat tärkeimpiä tekijöitä hiustesi hyvinvoinnin kannalta.

 

Terveyttä ja elinvoimaa hiuksillesi!

Terveyskaistan tiimi

 

Kiinnostaako sinua hyvinvointi, terveys ja kauneus? Tilaa uutiskirjeemme niin saat vinkkejä ja eksklusiivisia tarjouksia, joita tarjoamme vain uutiskirjeen tilaajillemme! Lisäksi saat heti -15 % alennuskoodin verkkokauppaamme.
 
Tilaa täältä
Edellinen artikkeli Mitä biotiini tekee hiuksille?
Seuraava artikkeli Asiantuntija vastaa - 6 usein kysyttyä kysymystä melatoniinista

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

*Pakollinen kenttä